Δραστηριότητες

en el
+ -

Διαθεσιμότητα

Δραστηριότητες
Δραστηριότητες
Δραστηριότητες
Δραστηριότητες
Δραστηριότητες
Δραστηριότητες
\/

Δραστηριότητες

Το Μούρεσι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 380μ. από τη θάλασσα και απέχει περίπου 50Km. από το Βόλο. Έχει θέα στη θάλασσα και στο βουνό. Είναι χτισμένο πάνω από τους παραθαλάσσιους οικισμούς Νταμούχαρη και Παπά Νερό, οι οποίοι και ανήκουν στο Μούρεσι. Ο επισκέπτης πηγαίνοντας στο Μούρεσι αντικρίζει την Χαλκιδική η οποία βρίσκεται απέναντι όπως και το Άγιο Όρος, καθώς επίσης και τις Βόρειες Σποράδες. Το χωριό διαθέτει άγρια φυσική ομορφιά και είναι ιδανικό μέρος για ποικίλες δραστηριότητες.

 

Για όσους θέλουν να απολαύσουν το καταπράσινο μοναδικής ομορφιάς τοπίο και τα τρεχούμενα νερά , η πεζοπορία στα πανέμορφα μονοπάτια και στους μικρούς χωμάτινους δρόμους  καθώς επίσης και η ιππασία δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Φυσικά από το Πήλιο δεν λείπει και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός  για κάθε είδους μηχανή και 4*4, καθώς υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα χωματόδρομου στο βουνό. Το canyoning επίσης στα καταπράσινα φαράγγια με τα κρυστάλλινα νερά θα σας εντυπωσιάσει καθώς γίνεται από εξειδικευμένη ομάδα.

 

Οι  λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, έχουν τη δυνατότητα  να κάνουν ιστιοπλοΐα , θαλάσσιο σκι, windsurfing, κανό ή καγιάκ. Ακόμη υπάρχει θαλάσσιο taxi και η δυνατότητα ενοικίασης βάρκας για να εξερευνήσετε απομονωμένες  παραλίες που έχουν πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα και να φτάσετε μέχρι τη σπηλιά του Ποσειδώνα.

 

Για τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού, σε πολυ κοντινή απόσταση βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες στα Χάνια. 

 

Το τραινάκι του Πηλίου (Μουτζούρης) θα σας αφήσει καταγοητευμένους,  περνάει μέσα από τις μυθικές διαδρομές των Κενταύρων αλλά και του δωδεκάθεου, αφού το Πήλιο ήταν το βουνό των Κενταύρων και η θερινή κατοικία των 12 θεών του Ολύμπου.

 

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για μονοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Σκιάθο με καραβάκι που θα πάρετε από τις ακτές του Πηλίου.

All rights reserved www.piliomanolies.gr 2016 | Created by BOOKRES